:)

7.21.2010

Seberang perai bandar yg indah menuju pulau pinang -_-''

www.tips-fb.com
jom nyanyi sama2!
tajuk : jambatan pulau pinang

Seberang perai bandar yg indah menuju pulau pinang
melintas selat yg tenang permai
jambatan pulau pinang…
kini kau menjadi lambang malaysia
hasrat kemegahan tercipta
kini kau menjadi titian yg muhibbah
negara Malaysia tercinta


*abaikan if lirik salah ye..huhu*

ececece~ hihii
ingat lagi x..lagu jabatan pulau pinang ni?
Masa aku skolah rendah dlu..hafal lagu ni…minat muzik kunun nyer..ekeke
Pulau Pinang.erm..macam mnarik je kan :|
Penah g..tapi kat R&R pesisir je.. cian x..cian kan....ekeke..
aku xpnah lagi cuit tanah ke dahi kat pulau nyer…erm..apa yang ade erk?
Ade yang mnarik ke?
So..in Plan…nak p penang weekend..
Ape yang best kat pulau mutiara ni?

Bile aku seach je..ni yang aku jumpe..

• Bukit Bendera
• Jambatan Pulau Pinang
• Taman Burung
• Taman Negara
• Komtar
• Batu Feringgi
• Taman Botani Pulau Pinang
• Taman Orkid dan Bunga Raya Bukit Jambul
• Taman Rama-Rama
• Dewan Bandaraya
• Menara Jam
• Fort Cornwallis
• Masjid Kapitan Keling
• Muzium Pulau Pinang
• Rumah P. Ramlee
• Taman Buah Tropika
• Hutan Lipur Teluk Bahang

Banyak jugak ler..kalo plan p 3 hari 2 malam ni mesti xsempat nak p sume kan?
Ahk~ abaikan..keep seaching.. Makanan Best Di Pulau Pinang..
Ni ha ..aku jumpe blog ni..Lelabo dot com
And ayat yang sungguuhhhh haiisyh! …:| baca sndirik

Ini yang berlaku kepada kumprinx bila menyuap kari ke mulutnya:
Tangan gua terketar-ketar. Gua ambik suapan yang kedua, tiba-tiba keadaan berubah menjadi kaki pergunungan Himalaya yang indah. Di kejauhan, puncak-puncak gunung berdiri megah diselaputi salji yang putih suci. Gua terasa seolah-olah berdiri di tebing sungai Ganges yang mengalir lesu dan bersinar keemas-emasan disinari mentari, dengan dataran luas menghijau dipenuhi rumput yang segar dan bunga-bunga aneka warna meliuk ke kiri dan ke kanan ditiup angin lembut. Langit membiru dengan awan-awan berarak lembut seperti kapas. Soundtrack filem Sanggam berkumandang megah di udara dengan Surround Sound 5.1. Orang kampung datang menari bersama dan bergerak riang gembira penuh senyuman dalam gerak tari yang sama tanpa sebarang cacat-cela dari aspek koreografi. Ashwayara Rai berlari-lari manja ke arah gua dengan payudara yang bergoyang kenyal dan terus memberikan kucupan lembut ke pipi gua. Kali ni ada sorang lagi aktress hindustan gua tak ingat nama dia (tapi body dia solid jugak) memberikan kucupan lembut di pipi gua yang satu lagi (belah kiri pulak).


Haha~Xtahan.baca…baca sambil mejin kesedapan & kelazatan makan yang encik Lllabo kite ni cite..kebetulan lak aku ni peminat setia sehidup xmati masakan kari sejati :Phihii
Ni yang buat aku nak p nih..huhu
Ni ha..antara makanan yang encik Lllabo ni sajeskan..

• Nasi Kandar Line Clear
• Roti Canai Argyll Road
• Sup Hameed
• Restoran Pen Mutiara
• Laksa Janggus

Hihi..kalo yang ni..mesti cube!*hancus la diet :P
Anway..pape pon..tungguuu ..hihii..tah2 xjdi plan :P

8 ♥love me =):

Amni said...

Boh jak la diet... rugi jak.. haha,....

Faizal n Fashitah said...

Mun mek turun Penang, sigek jak dicarik mek.. Laksa Penang! nyam nyam! XD
n ada sorang tua tok salu mbak stall begerak njual laksa penang nya sedap woOOooo!! XD

PurPLe LaDy AiFA said...

u should try mee ketam pak su dekat juru, char kuey teow sg dua, restoran awet muda dekat dengan usm, briyani ayam dekat restoran kapitan keling, mee rebus sotong hameed pata padang kota and pelbagaiiiiii lagi mknn yg super sedap kat penang ya.. oh, kmk asl kuching, tp have been staying in penang for 2 years plus.. so dont hesitate to ask me k..? =)

Mr Noble said...

hmm.. bile la aku nak ke penang ni. org penang suda lama panggil..

misz_atiey said...

Amni ~ yalah hoh..boh jak deit..balit lak bok diet..hehe

misz_atiey said...

FnF~ laksa penang? lak mek carik..p mek xpandey lak mum laksa2...cian hoh..huhu...rugi nya eyh :|

misz_atiey said...

Sis aifa...thanks Darl :) lak mek carik aa :)

misz_atiey said...

Mr Noble..jom2 kte p penang!