:)

4.04.2010

Watikah Pertunangan

www.tips-fb.com

Mowning =) mood blogging da mashuk..nak cite sal Watikah Pertunangan =)
tau x apa 2
Watikah Pertunangan?
Watikah Pertunangan is an ''Perjanjian ikatan"
antara kedua2 belah family dan Pasangan yang mengandungi
perjanjian tertentu and sebagai Pengistiharaan pertunangan rasmi (hitamPutih)..usually kandungan watikah mengandungi
tempoh untuk pertunangan.

but for
my watikah i didn't have a 'due date' for my nikah,
so its not stated here
n sbb kte org belum decide lagi sal tarikh n tempoh,d sebabkan..masa adalah terhad,bukan je masa kiteOrg..malah ahli keluarga pon,
terutama mum & dad..sesangat la terhad..
but..we will decide about it soon=) hihii~
& one More ..biasanya tradisi ini diamalkan oleh masyarakat Sarawak =)
i
proud to sarawakian

kebiasaannya Watikah ni only signed by the eldersfor my engagement
* Ketua kampung was jadik wakil pertama from my side and my dady is saksi =)


nah i am putting this here for a guidance a sample untuk sesape je yang perlukan k ;) desing by me..but...
xguna masa my eDay coz xsempat nak print i punya..uhuk =(

lagiPon..my MIL B mother's dah wat lagi comel =)


Klix untuk tubesaran ;)

*psst..usually Watikah Pertunangan is from his side
.so..for her side xpayah ssh2 buat..tunggu sing2 je lagik..sebab dari pihak lelaki will make copies for sebelah perempuan..urm..i like :)


ni i sertakan skali pic sesi tanDa menanda tangani :P watikah oleh KK n d saksikan oleh my beloved Dad


kK tengah khusuk sign >.<

org kuat beloved Dad, ayah my b n Ketua Kampong ;)

>
>>
>>>
Ok Da =)

6 ♥love me =):

Mia-Ina said...

wah ada watikah pertunangan tu..bagusnya..kte ni cincin je jd tanda

misz_atiey said...

Mia-Ina~ thank 2 droping ur komen here babe =)ala~ ina pon blh buat la dear =) cicin pun ok kan =)

~ thalhazlin ~ said...

unik la ada watikah pertunangan. kat johor tak ada pun. watikah pertunangan kira contract kukuh tu.. hee

misz_atiey said...

~ thalhazlin ~ aah ^^..insyAllah.. kita sesama doakan,semoga pertunangan kite3 kukuh hingga ke jinjang pelamin..n seterusnya..ke akhir hayat :)

ejan said...

tq so much....watikah pertunangan jd guide kmk pake mlh watikah mek...

Aidilx said...

Kalau tak silap sarawak je buat watikah pertunangan ini. hehe! kiranya hitam putih perjanjian antara kedua-dua belah pihak.